perjantai 4. huhtikuuta 2014

Leivonnan opettelupostaus

                                 Opi leipomaan osa 1

Elikkäs, ajattelin tehdä tälläisen leivonnan opettamispostauksen. Ensimmäiseen osaan valitsin muffinit, sillä niiden teossa on monia vaiheita joissa voi mennä pieleen.

1: Voi ja sokeri täytyy sekoittaa kunnolla, sillä muuten koostumuksestä ei tule oikea.
2: Jauhot täytyy siivilöidä seokseen, ettei tule paakkuja.
3: Kun vuokia täyttää, niitä ei saa laittaa liian täyteen, jottei muffinit paisu uunissa yli vuokien reunojen.
4: Uunin lämpötilan pitää olla oikea. Muuten muffinit eivät paistu kunnolla, tai palavat.
5: Aika täytyy katsoa tarkkaan. Mutta aina sekään ei auta, sillä uunit ovat erilaisia. Muffinien täytyy tuntua koskettaessa kiinteiltä, ja pinnan täytyy nousta takaisin.

Tässä vielä ohje tavallisiin vaniljanmakuisiin muffineihin.

Ainekset:
1 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja voi (tai margariini). Sen täytyy olla pehmeää. Lisää kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada jauhoseos samaan kulhoon voin, sokerin ja munan kanssa. Kääntele taikina sekaisin. Sitä ei saa vatkata. Lämmitä uuni ennen aineksien sekoittamista, jotta se ehtii lämmitä. Lämmitä uuni siis 190 asteeseen. Täytä vuoista noin kolme neljäsosaa. Paista muffineita noin 20-25 minuuttia. Nauti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruokablogilistan kärjessä